Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se partiledaren Jens Fischer (OR) fundera över vad som ligger bakom valframgångarna för Oberoende realister i Hagfors. Foto: SVT

Nytt succéval av Oberoende realister – största parti i Hagfors

Uppdaterad
Publicerad

Över 42 procent av rösterna. Oberoende realister är alltjämt en maktfaktor i kommunpolitiken i Hagfors. När sex av kommunens sju valdistrikt hade räknats under valnatten stod det klart att OR ökar ytterligare och blir största parti.

Partiet bildades inför valet 2018, och dundrade då in i kommunpolitiken i Hagfors. I valet 2022 ökar man ytterligare, och partiledaren Jens Fischer var märkbart tillfreds med det valresultat som började rulla in, natten mot måndag.

– Jag vet hur det har varit förut med olika partier som blommar upp, och sedan faller tillbaka. Men här går vi framåt, säger Fischer till SVT Nyheter Värmland.

Starta klippet i spelaren för att se partiledaren reflektera över det starka resultat som OR gör i valet 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet