Foto: SVT

Ö på drift i Norsälven – räddningstjänsten fick rycka ut

Publicerad

En landmassa slet sig på måndagskvällen loss från land och for iväg söderut i Norsälven. Räddningstjänsten fick rycka ut då det fanns risk för att landmassan skulle kunna förstöra bryggor och båtar i området.

Vid 17.30-tiden på måndagskvällen upptäcktes att en liten ö, bestående av gräs, sly och träd, var på drift nedför Norsälven vid Älvenäs väster om Karlstad i hög hastighet.

– Det är en landmassa som slitit sig loss någonstans norröver, det är oklart exakt var. Troligtvis beror det på det regn som kommit den senaste tiden, säger Ola Åkesson på räddningstjänsten i Karlstadregionen.

Enligt Ola Åkesson är landmassan ungefär 15-20 meter lång och några meter bred. Eftersom det finns båtar och bryggor i området fick räddningstjänsten rycka ut för att försöka förhindra skador. Färden i Norsälven gick dock utan problem för den lilla ön och räddningstjänsten har mest kunnat ägna sig åt att bevaka läget.

– Nu finns den i området där Norsälven mynnar ut i Vänern, där är det lite mindre strömt så den har inte lika hög hastighet nu, säger Ola Åkesson.

Räddningstjänsten finns dock fortfarande kvar i området och jobbar nu med att på något sätt försöka förankra landmassan till land.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer