Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olika åsikter om legalisering av cannabis Foto: SVT

Värmlänningen ”William”, 19: ”Legalisera cannabis”

Uppdaterad
Publicerad

Folk i allmänhet är emot en legalisering av cannabis, det vet vi via opinionsmätningar som har genomförts, säger debattören Staffan Hübinette.

Missbrukaren ”William” menar att i Sverige ”lägger vi locket på”.

Han tycker att att i Sverige stigmatiserar vi narkotikanavändare. William började röka cannabis som 13-åring. I dag är han 19 år och har tagits sig ur ett tungt missbruk. Men han tänker fortsätta röka cannabis då och då.

– De allra flesta vill ha en återhållsam och restriktiv narkotikapolitik, och är inte intresserade av en legalisering, säger Staffan Hübinette, som under 30 år undervisat i bland annat drogprevention och också arbetar i projektet ”Narkotikafri skola”.

Att så många i vår chatt skriver att de är för legalisering av cannabis beror på att det finns en grupp i Sverige som tar varje chans att argumentera för en legalisering, enligt Staffan Hübinette.

Hör ”William” motivera varför han varför han tycker att cannabisanvändning bör legaliseras, eller åtminstone avkriminaliseras.

Hör  också Staffan Hubinette om vilka effekter legaliseringen av cannabis fått i  stater i USA och i Canada.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikamissbruket i Värmland

Mer i ämnet