Den senaste månaden har tre mindre incidenter inträffat på plan som trafikerar Frankfurtlinjen.

Överklagan kan stoppa Frankfurtflyget

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads kommun beslut att stödja flygtrafiken mellan Karlstad och Frankfurt med 8,4 miljoner kronor överklagas till Förvaltningsrätten.

Beslutet att att stödja flygtrafiken togs av Karlstads kommunfullmäktige den 19 januari med röstsiffrorna 60 för och 51 emot.

Den klagande, som är en privatperson, kräver också inhibition, att trafiken omedelbart stoppas.

SVT avslöjar: Flygavtalet

Avtalet om stöd till flygtrafiken löper på två år. Förutom bidrag av Karlstads kommun bidrar Region Värmland med 8.4 miljoner kronor och Jönköpings kommun med sju miljoner kronor.

Kommunstyrelsens ordförande, Per-Samuel Nisser (M), skriver i ett pressmeddelande att flyget är viktigt för Karlstad och Värmland.

– Karlstad och Värmland är beroende av att ha bra kommunikationer för att annars riskerar vi att faktiskt att kunna bli en ”skräpyta” i framtiden. Nu har ytterligare en rättsprocess startas och vi får se vart den leder. För Karlstadsborna och för värmlänningarnas skull hoppas jag att vi kommer att kunna ha kvar både flygplatsen och flyglinjen till Frankfurt.

I överklagan hävdas dock att det inte är någon kommunal angelägenhet att stödja flygtrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT avslöjar: Flygavtalet

Mer i ämnet