Resenärerna vill kunna lita på att tåget kommer Foto: SVT

Pålitligheten måste öka

Publicerad

Värmlandstrafik genomför just nu kommundialoger runt om i Värmland. Förra veckan var bolagsledningen i Torsby, igår kväll var det dags för pendlande sunnebor att säga sin mening om trafiken och ikväll är det Säffle.

Ett trettiotal hade mött upp i Sunne igår för att vittna om livet som resenär inför en flitigt antecknande trafikledning. Det är inte så mycket tidtabellerna, som är problemet utan snarare tågtrafikens dåliga pålitlighet på grund av trasiga tåg, förseningar, inställda turer.

– Det känns inte som dom lyssnat på oss förut, säger Catharina Rosenkvist, resenär från Bråsstorp.

– Största bekymret är att man inte vågar lita på trafiken. Kommer den att komma i tid? Det är det som är problemet varje dag.

”Jag förstår att resenärerna är upprörda ibland”

Värmlandstrafik bjuder in sina resenärer till dialog med möten i kommunerna längs Värmlandsbanan, Vänerbanan och Fryksdalsbanan.

– Jag förstår att att resenärerna är upprörda ibland, säger Jessika Lundgren, VD för Värmlandstrafik.

– Vi hade ett krångligt 2017, så jag hoppas att det blir bättre 2018. Problemet har varit trasiga tåg, tåg som inte kommer, som dom ska enligt tidtabellen. Vi har haft tålmodiga pendlare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer