Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör lokalpolisen Joakim Kristiansen om vad som hände när han ryckte ut till en lägenhet i Charlottenberg där ungdomar använde droger. Foto: Bengt Hedin/SVT

Polisen om missbruket i Värmland: ”Allmänheten vill inte veta”

Uppdaterad
Publicerad

Allt yngre personer missbrukar narkotika i Västvärmland. Joakim Kristiansen, lokalpolis i Arvika/Eda, berättar om högstadieungdomar som röker cannabis.

– Det blir mer och mer eftersom det är så lätt att få tag på. Det är bara att gå in på en hemsida och beställa, säger han.

Nu vill Joakim Kristiansen lyfta frågan så att allmänheten vaknar.

– Det krävs att folk förstår att det är ett stort problem, säger han.

Narkotikamissbruket i Värmland

Han har flera exempel på vad som inträffat i Västvärmland.

I klippet berättar han vad som mötte poliserna när de besökte en lägenhet i Charlottenberg med unga personer.

Hjälp vid drogmissbruk

Om du behöver hjälp eller behandling för narkotikamissbruk finns flera ställen du kan vända dig till. Här är några exempel:

 Droghjälpen: Hit kan du ringa anonymt för att få råd och stöd. Du kan välja att vara anonym. Tjänsten är kostnadsfri och drivs av Beroendecentrum Stockholm. Ring 020-91 91 91.En hälsocentral eller en ungdomsmottagning. Elevhälsan, studenthälsan eller företagshälsovården, beroende på om du går i skolan, studerar eller jobbar. En förening som stöttar personer som använder droger, till exempel Anonyma Narkomaner.En särskild mottagning för personer som behöver hjälp med missbruk. Om det är akut, till exempel om du har tagit en överdos, ska du alltid ringa 112.VärmlandFörsta linjen unga är en mottagning dit du kan vända dig för att prata om hur du mår och du är mellan 6-20 år. Mottagningen finns på flera platser i länet och nås via 1177.Nexus är Karlstad kommuns öppenvårdsmottagning som vänder sig till dig som är upp till 25 år och har problem med alkohol, andra droger eller spelmissbruk. Enbart för de som bor i Karlstad kommun. Nås via Karlstad kommuns växel 054/540 00 00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikamissbruket i Värmland

Mer i ämnet