Foto: Maja Suslin/TT

Polisinsats på skola i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan lunchtid på onsdagen gjorde polisen en insats på en skola i Karlstad. Enligt Nya Wermlands-tidningen har man sökt igenom en anställds dator och arbetsplats.

Enligt Nya Wermlands-tidningen så har civil polis varit inne i den anställdes arbetsrum i omkring en timme och bland annat undersökt dennes dator.

Maria Kjällström, skoldirektör, bekräftar polisinsatsen.

– Vi har väldigt lite information. Vi vet att polisen behövde tillgång till våra lokaler och vi har säkerställt att de fått det, säger hon.

Hon uppger också att polisinsatsen inte varit kopplad till någon särskild händelse på skolan. Skoldagen har i övrigt pågått som vanligt, även om eleverna haft många frågor.

På sin hemsida bekräftar polisen under eftermiddagen att en husrannsakan har genomförts på den aktuella skolan. Polisen vill dock inte lämna ytterligare upplysningar eftersom det är ett ärende av känslig art. Ingen person har frihetsberövats i samband med husrannsakan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.