Filmen ska spelas in i Los Angeles och handlar om Jessica som söker sig till USA för att lyckas i porrfilmsbranschen. Foto: SVT

Prisbelönt filmare söker huvudrollsinnehavare

Uppdaterad
Publicerad

Idag var det audition i Karlstad och det som söks är huvudrollen i regissören Ninja Thybergs kommande långfilm ”Jessica”.

Det är regissören Ninja Thyberg som söker efter en huvudrollsinnehavare till långfilmen ”Jessica” som ska spelas in i Los Angeles med start i mars nästa år. Idag hade produktionsbolaget bakom filmen audition i Region Värmlands lokaler i Karlstad.

– Vi letar efter en viljestark, kaxig och driven tjej som vet vad hon vill. Hon behöver inte ha skådespelat förut om hon känns rätt för rollen, säger rollsättaren Mikaela Knapp som ansvarar för auditionen.

Vill lyckas i porrfilmsbranschen

Filmen handlar om Jessica som är en svensk småstadstjej om söker sig till USA för att lyckas i porrfilmsbranschen. Målet med filmen är att skildra den mansdominerande porrbranschen ur en ung tjejs ögon.

– Det kommer att behöva vara någon som har koll på sig själv och känner att hon kan klara av en sån här roll. Sen kommer vi så klart att prata om de svåra scenerna och ha en dialog om vem Jessica är och varför hon gör det här, säger Mikaela Knapp.

Del av auditionturné

Dagens audition i Karlstad är en del av en större auditionturné som görs i bland annat Stockholm, Göteborg och Norrköping. Hittills har trehundra tjejer provat för rollen under turnén.

– Man får komma in i ett rum med mig. Den som kommer får berätta lite om sig själv så hon hinner landa. Sen har vi en kort dialog ur manus där de spelar mot mig sen gör man kanske en improvisation, säger Mikaela Knapp.

Filmens regissör, Ninja Thyberg, har såväl visats som prisats vid Pixel festival i Lund och vid filmfestivalen i Cannes. Där vann hon pris för kortfilmen ”Pleasure” som är en stark skildring av en porrfilmsinspelning. Bakom filmen står producenten Erik Hemmendorf som även producerat Ruben Östlunds ”Turist” och den Guldpalmsbelönade ”The Square”.

”Vågar inte hoppas”

En som hade kommit till audition för att se om hon var rätt kvinna för att gestalta huvudrollsinnehavaren Jessica var Olivia Swerin från Stockholm:

– Det var nervöst först men de var jättegulliga. Det var spännande och roligt.

Vad tror du om dina chanser att få rollen som Jessica?

– Jag vågar faktiskt inte hoppas på någonting sånt. Mitt mål var att komma hit och ha kul och presentera mig. Så får vi se. Det är upp till dem att bestämma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer