Protesterna fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna mot förslaget att dra ner på ambulansverksamheten i nordvärmland fortsätter. Idag startade LO och Socialdemokraterna I Torsby en namninsamling för att stoppa nedskärningarna. Listorna ska lämnas till landstingsfullmäktige inför deras möte den 24 april. 

– Vi har lagt ut listor på uppemot 50 ställen, säger Stanley Nilsson, styrelseledamot i LO-facken i Torsby kommun.

På listan står: ”Vi följer debatten med stor oro och förstår inte hur man skall kunna upprätta rimlig tillgänglighet till ambulans om ytterligare nedskärningar görs. Är det tänkt att vi nordvärmlänningar ska bli mindre sjuka och inte behöva ambulanstransport längre? Länets målsättning för tillgänglighet i alla dess delar kan inte upprätthållas om ytterligare nedskärningar görs på ambulansverksamheten i norra Värmland.

Färre ambulanser Värmland

Vi accepterar inte ännu sämre insatstider än de som är i dag.”

– Folk har redan skrivit på. Många tycker att det är bedrövligt, det är ett orosmoment att bli av med säkerheten.

Med listorna, som ska överlämnas inför landstingsfullmäktiges aprilmöte, hoppas initiativtagarna, om inte stoppa förslaget helt, så i alla fall väcka tankar om det.   

– Vi tycker att man kan tänka till och titta på konsekvenserna innan man genomför ett sådant besparingsförslag, avslutar Stanley Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färre ambulanser Värmland

Mer i ämnet