Foto: Erik Hansen

Putte i Parken igång

Uppdaterad
Publicerad

Idag drog Putte i parken igång bland annat med Arvikabandet ”Children of the sün”. Vi pratade förväntningar och musikdrömmar med bandet som är som en enda stor familj.

Det unga sjumannabandet ”Children of the sün” träffades på estetutbildningen i Arvika. I år vann de vann riksfinalen i Studiefrämjandets tävling Livekarusellen och nu väntar en sommarturné.

Foto: Erik Hansen
Putte i Parken

Woodstockinspirerade hippirockare, så beskriver gittaristen Jacob Hellenrud bandet som spelar 60- och 70-tals inspirerad rock i egen tappning.

– Musiken är inspirerad av Led Zeppelin och Black Sabbath, medan sången är mer inspirerad av Janis Joplin och Aretha Franklin, säger Jacob Hellenrud.

”Älskar varandra som en stor familj”

Drömmen är ett skivkontrakt och nu försöker de få till en skivinspelning i höst.

– Vi vill spela in en fullängdsskiva på vinyl i Silencestudion, säger bandets gitarrist Jacob Hellenrud.

Foto: SVT

Hur håller man ihop ett band med sju medlemmar mellan 18-20 år, en tid när man många flyttar för att plugga och skaffa jobb?

– Det är svårt, men vi träffas en gång i månaden och bestämmer repdagar. Sedan kan man ju göra mycket på distans också.

Hur tajta är ni i bandet?

– Vi är flera par och ett syskonpar i bandet och resten är bästa vänner så vi är en stor familj på gott och ont. Det blir väl lite bråk i bland, men vi älskar varandra som en stor familj, säger Jacob Hellenrud.

Medlemmarna i Children of the sün

Jacob Hellenrud – Elgitarr & Körsång

Josefina Berglund Ekholm – Sång

Ida Wahl – Elbas

Ottilia Berglund Ekholm – Körsång

Christoffer Eriksson – Trummor & Körsång

Anna Nilsson – Keyboard & Orgel

Moa Lychou – Körsång

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Putte i Parken

Mer i ämnet