Foto: TT

Rättegång kring svarta bilaffärer

Publicerad

Idag startar rättegången där fyra män från Värmland står åtalade misstänkta för en rad svarta bilaffärer.
Männen ska ha importerat bilar från Tyskland som de sedan sålt, utan redovisning, i Sverige.

Verksamheten har enligt åtalet pågått under flera år och det handlar om drygt fyra miljoner kronor bara i obetalda skatter. Totalt har närmare 150 bilar importerats via enskilda firmor från Tyskland och sedan sålts vidare svart, utan redovisning.

De fyra värmländska männen som är mellan 64 och 73 år gamla, åtalades förra hösten misstänkta för bland annat grovt skattebrott, försvårande av skattekontroll och grovt bedrägeri alternativt grov förskingring.  I åtalet krävs att de två huvudmännen ska beläggas med näringsförbud på tio respektive fem år.

Den ene av dem, hade redan beslut om näringsförbud 2006 till 2013, men bröt enligt åtalet mot det under åren 2008 till 2013.

En av de åtalade har dessutom förmått nio intresserade köpare att lägga mellan 50 000 och 331 000 kronor handpenning på bilar de sedan aldrig fått.

Rättegången beräknas pågår i 23 dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer