Det misstänkta försöket till människorov hänger ihop med skjutningarna på Kronoparken och Herrhagen i juli. Foto: Dagsmedia.

Rättegångsstart i dag för försök till människorov i Herrhagen i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

I dag, fredag, börjar rättegången i Värmlands tingsrätt mot tre personer mellan 17 och 21 år som misstänks för försök till människorov.

En av dem, en 17-åring som är bosatt i Karlstad, misstänks också för mordförsök och grovt vapenbrott. Han ska, enligt åklagaren, ha skjutit en person med sex skott på Kronoparken i Karlstad i slutet av juli. Den delen av rättegången börjar nästa vecka.

De tre misstänkta ska tillsammans ha försökt dra in en annan man i en bil för att föra bort honom och tvinga honom att sälja narkotika eller betala sig fri för 10 000 kronor.

Mannen ska också ha slagits blodig.

Skjutningar i Karlstad

Händelsen ska, enligt åtalet, ha skett i mitten av juli på Herrhagen i Karlstad.

Medlemmar i samma gäng

Åklagaren har tidigare sagt till SVT Nyheter Värmland att konflikten handlat om drogförsäljning och samtliga åtalade är medlemmar i samma gäng. Alla målsägande och några av vittnena tillhör den rivaliserande konstellationen.

De tre som är misstänkta för försök till människorov, nekar alla till anklagelserna.

På måndag fortsätter rättegången med åtalet mot en 17-åring som misstänks för försök till mord och grovt vapenbrott. Han nekar också till den anklagelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet