Foto: Privat

Rock’n’roll Roll-mästare från Hammarö

Publicerad

Värmland har fått Svenska Juniormästare i Rock’n’roll Roll. Malin Svensson och Oscar Takman från Hammarö tog i helgen hem titeln under dans-SM i Skövde.

– Vi är jättestolta, berättar Malins mamma Sofie Svensson.

SVT Värmland når två stolta mödrar via högtalartelefon mitt i frukosten. Familjerna är kvar i Skövde där de igår fick se Malin Svensson och Oscar Takman dansa hem en guldtitel.

– Igår satt vi där två mammor med hög puls, berättar Sofie Svensson.

– Det är en jättebedrift, de är extremt dansanta, fyller Oscars mamma Mimmi Takman i.

Tre finalplaceringar

Dans-SM är uppdelat i olika åldersgrupper och det tävlas en hel rad olika danser. Malin Svensson och Oscar Takman, som tävlar för Hammarö Dancing Team Club, tog förutom Svenska Juniormästare i Rock’n’roll Roll även hem en femteplats i Boogie Woogie Junior och en sjätteplacering i Bugg Junior.

– De har ätit en massa frukost här efter helgens intensiva tävlande, skrattar mamma Sofie Svensson.

Nordiska mästare

Och som att det inte vore bra nog att ta hem en svensk mästartitel vann de bara för två veckor sedan även den Nordiska Mästerskapen i Rock’n’roll Roll. Paret har tävlat tillsammans sedan de var åtta år gamla. Nu är de 15 år och en stor del av fritiden, när de inte går i Engelska skolan, går åt till att dansa.

– Det är flera olika rankinggrundande tävlingar under året där man kan se lite hur man ligger till. Annars är det väl i princip uppladdning för SM hela året, berättar mammorna samstämigt.

Malin och Oscar blev svenska ungdomsmästare i Rock’n’roll Roll även för två år sedan och dansen har också tagit dem utomlands på olika cuper. Men för att ligga i topp krävs så att säga att man är på tå. När frukosten är uppäten bär det av hem till Hammarö igen – imorgon efter skolan är det dansträning för de svensk-nordiska mästarna som gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.