Representanter från Karlstads kommun, polisen, räddningstjänsten och festivalen Lots of Love berättar om vad som gäller för årets avslutningar. Foto: Johan Hedlund/SVT

Så blir skolavslutningarna och studenten i Karlstad

Publicerad

Skolavslutningarna och studentfirandet i Karlstad blir även i år i stort sett enbart digitala.

– Förhoppningsvis för sista gången, säger Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Coronapandemin börjar släppa sitt järngrepp men än är inte faran över och ett antal restriktioner finns kvar. Därför kommer det i år bli en repris på fjolårets skolavslutningar i Karlstad.

I för- och grundskolan kommer inga anhöriga att tillåtas närvara på avslutningarna. I årskurs 1 och 2 på gymnasiet blir det också helt digitalt.

Coronaviruset i Värmland

Men för de som tar studenten torsdag den 10 juni kommer det även i år att finnas en möjlighet att krama om anhöriga i samband med utspringet, men max två får vara på plats.

Stora artister

Ungdomsfestivalen Lots of Love, som lockat artister som Sabina Ddumba och Paul Rey, ställdes in helt ifjol men kommer att genomföras den 11 juni, i ny form.

Se mer om vad som gäller för skolavslutningarna, studenten och festivalen i videon här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet