Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jesper Johansson berätta om kostnaden för att lösa problemet på Fryksdalsbanan och när resenärerna ska kunna märka av förändringen. Foto: SVT

Så ska problemen på Fryksdalsbanan förhindras

Uppdaterad
Publicerad

I höst hoppas Region Värmland att kaoset med trasiga tåg och inställda avgångar på Fryksdalsbanan ska vara ett minne blott.

Tre tåg ska hyras in för att säkerställa att samtliga avgångar genomförs med tåg och inte ersättningsbussar.

Problemen med dieseltågen på Fryksdalsbanan har varit en följetong och de frekventa felen som uppstått med tågen har inneburit att planerat underhåll inte har kunnat genomföras.

Från och med i höst hoppas Värmlandstrafik och Region Värmland komma tillrätta med problemen. Kollektivtrafiknämnden har beslutat att hyra in tre tåg till en kostnad av sex miljoner kronor och tanken är att de ska börja rulla i höst medan befintliga tåg repareras ett efter ett.

I videon berättar kollektivtrafiknämndens ordförande Jesper Johansson (MP) om kostnaden för att lösa problemet och när resenärerna ska kunna märka av förändringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.