Per-Ove Johansson menar att beslutet om att ställa in skolskjutsen var lätt att ta Foto: SVT

Skolskjutsen ställdes in i Grums

Publicerad

450 elever vid skolorna i Grums fick idag en oplanerad ledighet. Snöovädret under sena natten och dagen gjorde att kommunens skolskjutsansvarige tillsammans med Nobina och Värmlandstrafik beslutade att inställa alla skolskjutsar.

– I första hand tänker vi på barnens säkerhet. Vi vill inte ta några risker, säger Per-Ove Johansson som är ansvarig för skolskjutsarna i kommunen.

– Vi har en del vägar i de norra kommundelarna som varit mycket besvärliga, men även i tätorten var det svårframkomligt.

”Ganska lätt att fatta beslut”

I Grums skolor går idag ca 1000 elever. De inställda skolskjutsarna innebar att nästan hälften av dem inte fick någon skolskjuts.

– Vi hade ganska lätt att fatta beslut om att stoppa alla skolskjutsar. Väglaget var så dåligt att beslutet var motiverat, förklarar Per-Ove Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.