Söndagens väder presenteras av SVT:s meteorolog Pererik Åberg Foto: SVT

Sol och kyla i helgen

Publicerad

I stora delar av Värmland har de varit vitt och kallt sen länge men nu har även länets södra delar fått vinter.

Förutom allra längst ner i söder finns det nu ett snötäcke och helgen ser ut att bjuda på lite av varje -  sol, moln och minusgrader.

I klara områden kan det bli kylslaget, framförallt nattetid, då temperaturen på sina håll kan sjunka ner mot -20 grader.

Solig söndag

Under lördagen ser det ut att bli mest mulet väder med temperaturer runt -5 i de södra delarna och runt -15 i de norra delarna. På söndag ska det klarna upp och bli strålande solsken i hela Värmland med temperaturer runt -10 grader. Kallare i norr.

– Så här vintertid bestäms temperaturen rätt mycket av hur mycket moln det ligger över oss både dag och natt, säger SVT:s meterolog Pererik Holmberg.

Snöpåfyllning i spåren

Snön som föll i veckan har också gjort att många skidspår runt om i länet har kunnat öppna. På skidspår.se kan du se spåruppdateringar.

De flesta skidbackar runt om i Värmland har nu också öppnat. Ålviksbacken i Grums har tillexempel premiärhelg denna veckan  och I Bryngfjordsbacken i Karlstad smygstartar man med skidskola på söndag innan allmänheten får tillträde till backarna i nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.