Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från Forshagaforsens camping snart ett år efter branden – hör Robin Lindgren från Sportfiskarna berätta mer om varför de slutar driva campingen. Foto: SVT

Efter branden på campingen i Forshaga – nu flyttar Sportfiskarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är snart ett år sedan som en brand förstörde stora delar av campingen i Forshaga och även Sportfiskarnas regionkontor. Nu väljer föreningen att sluta sköta driften av campingen och flytta kontoret till Karlstad.

– Det klart att vi är besvikna, säger Robin Lindgren från Sportfiskarna.

Forshagaforsens camping och sportfiskecenter ägs av kommunen men har drivits av sportfiskeföreningen.

Vid branden totalförstördes campingens huvudbyggnad med servicehus och föreningens kontor. Kvar finns nu bara fyra stugor.

Hör Robin Lindgren berätta mer i inslaget.

Slut med den odlade fisken

Men det är också problem med fisketillgången, då odlad lax och öring på sikt kommer att försvinna från Klarälven, som gör att man väljer att sluta bedriva fiskecampingen.

– Vi jobbar tillsammans med Fiskevårdområdesföreningen för att hitta någon som kan drifta fisket fram till man inte kan få dispens längre, säger Robin Lindgren som är projektledare för fiskevård på Sportfiskarna, Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund.

Oklar framtid för campingen

Kommunstyrelsens ordförande Per Lawén (S) säger att kommunen håller på att utreda olika möjligheter men att det ännu inte är klart vad området och campingen kommer att användas till framöver.

– Det är jättetråkigt att Sportfiskarna lämnar. Campingen var ett viktigt turistmål för oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.