SSU-topp i blåsväder efter politiskt möte med SD Foto: SVT

SSU har tappat förtroende för toppkandidat

Uppdaterad
Publicerad

SSU Värmlands kandidat till det socialdemokratiska ungdomspartiets förbundsstyrelse hamnade i blåsväder efter att ha druckit öl och pratat politik med en av topparna i Sverigedemokraternas ungdomsorganisation Ungsvenskarna, vilket Värmlands Folkblad först rapporterade om. Efter ett extra styrelsemöte under fredagseftermiddagen meddelar SSU:s styrelse nu att de inte längre står bakom nomineringen.

– Det här handlar inte om huruvida man får ta en öl med meningsmotståndare, det handlar om att Paulsson framställer det som om SSU kan ha samarbete med Ungsvenskarna, skriver Sofia Nygren (S) som är ordförande i SSU Värmland i ett meddelande till SVT.

Viktigt för demokratin

Efter torsdagens möte mellan Alexander Paulsson (S) och Ungsvenskarnas Robin Lennartsson (SD) hördes splittrade åsikter från båda partier. Enligt Alexander Paulsson var syftet med mötet att kunna föra ett samtal trots de olika åsikterna, något han menar är viktigt för att bevara demokratin. Sofia Nygren (S) som är ordförande för SSU Värmland meddelar att mötet inte stöttas av SSU:s styrelse utan har orsakat en intern debatt.

– Utspelet har inte förankrats alls hos oss och förstår man inte hu detta med rätta väcker reaktioner om det går att lita på att SSU tar avstånd från SD som parti är man olämplig som företrädare för SSU, skriver hon till SVT.

SSU:s valberedning har inte heller föreslagit Alexander Paulsson till styrelsen och kommer inte yrka för något annat på kongressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.