Foto: SVT

Stadshusaffären inget regelbrott

Publicerad

En oberoende granskning av den kritiserade försäljningen av Karlstad stadshus visar att det finns brister i kommunens policy för hur sådana affärer ska gå till, men att försäljningen gått rätt till. Rapporten togs upp på kommunstyrelsens sammanträde på tisdagseftermiddagen.

Granskningen visar bland annat att försäljningen har utgått från en köpeskilling som baseras på en marknadsmässig värdering.

– Den visar att affären inte brutit mot några regler formellt sett, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Rapporten visar också att det finns behov av att förtydliga friköpspolicyn, så att man vet vad som gäller när man säljer kommunal mark. Det tycker vi är positivt, i och med att vi både tyckte att fastigheten såldes till ett för lågt pris och ifrågasatte att man sålde marken runt omkring, säger Linda Larsson (S), kommunalråd.

Kommunstyrelsen godkände att rapporten läggs till handlingarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlstad Stadshus sålt

Mer i ämnet