Foto: SVT arkiv

Stängda dörrar vid rättegången i Kilsmordet

Publicerad

Inför rättegången om det misstänkta mordet i Kil som inleds imorgon, torsdag, har Värmlands tingsrätt beslutat om stängda dörrar vid huvudförhandlingen.

Beslutet innebär att allmänheten inte har tillträde till mordrättegången. Inte heller media har möjlighet att bevaka och rapportera från förhandlingen.

Tingsrätten skriver i sitt beslut att: ”Enligt 27 § andra stycket lagen (1964:167) med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare får rätten förordna att en förhandling i mål mot den som inte har fyllt 21 år ska hållas inom stängda dörrar ifall offentlighet vid förhandlingen är till uppenbar olägenhet till följd av den uppmärksamhet den tilltalade kan antas bli föremål för.”

Den nu 20-årige misstänkte mannen försvaras av advokat Anders Olsson och enligt uppgifter i NWT är det han som yrkat på lyckta dörrar.

– Jag har begärt det på grund av hans unga ålder, säger Anders Olsson till tidningen.

Den döda kvinnans barn kommer att företrädas av advokat Thomas Bodström, tidigare justitieminister. Åklagare i ärendet är vice chefsåklagare Cecilia Aronsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet