Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Målsägandebiträdet Thomas Bodström menar att den misstänkte mördaren är äldre än 20 år. Foto: SVT

Thomas Bodström om misstänkte mördaren: ”Han är äldre”

Publicerad

Under den första dagen av rättegången gällande det uppmärksammade misstänkta mordet på en 69-årig kvinna i Kil i somras säger de anhörigas målsägandebiträde att man kommer att trycka på att den misstänkte mannen är äldre än 20 år. Den misstänkte har tidigare hävdat att han är yngre.
– Det har stor betydelse när det gäller påföljden, säger Thomas Bodström.

Rättegången mot den 20-åring som misstänks ha mördat en 69-årig kvinna i Kil inleddes som tidigare aviserats bakom stängda dörrar.

Målsägandebiträdet Thomas Bodström säger att han är övertygad om att det blir en fällande dom och att hans inställning är att mannen är äldre än 20 år, något som den misstänkte mannen sagt i ett förhör.

– Det har ganska stor betydelse när det gäller påföljden och därför gör vi också gällande att han i dag är 27 år och det finns det uppgifter om både i hans eget förhör där han berättar det men också i annan utredning som stöder det så det är vår linje.

Vidhåller sin ålder

Men mannens advokat Anders Olsson menar att den uppgiften kommit fram när hans klient mådde psykiskt dåligt.

– I inledningen av förhören mådde han ju fruktansvärt dåligt. Han var knappt kontaktbar, så jag vet inte varför han har lämnat den här uppgiften, men till mig har han sagt och vidhåller att han är 20 år gammal, att han blev 20 år bara för en vecka sen.

”Ett fruktansvärt mord”

Rättegången inleddes med att åklagaren höll sin sakframställan där hon menar att 20-åringen mördat den 69-åriga kvinnan. Med i rätten fanns kvinnans anhöriga.

-De mår naturligtvis inte bra av det här med det är en viktigt del att det blir en upprättelse och det är en viktig del i processen, säger deras målägandebiträde Thomas Bodström.

– Det är ett fruktansvärt mord som begåtts mot en helt försvarslös kvinna. Det är en väldigt gedigen utredning som har gjorts så jag kan inte se annat än att det här ska leda till en fällande dom, fortsätter han.

Nekar till mord

Den misstänkte mannen nekar till mordanklagelsen.

– Hans inställning är att han förnekar mord på grund av hans psykiska mående vid det här tillfället och han vidgår att han tagit stryptag och vridit om halsen på offret, säger advokaten Anders Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet