De som bodde vid HVB-hemmet har flyttats till tillfälliga boenden. Foto: Frank Stenström

Stöd till de som drabbades av branden

Uppdaterad
Publicerad

Idag arbetar Hammarö kommun med stödinsatser för de som drabbades av branden under natten. Posomgruppen är inkopplad i arbetet och även företagshälsovården.

– Vi försöker ta hand om de boende och personal så att de känner sig trygga, säger Elin Karlén-Gustafsson, kommunikatör på Hammarö kommun.

Sammanlagt var det ett 20-tal personer som drabbades av branden på Hammarö i natt, och samtliga har flyttats till tillfälliga boenden av kommunen. Elin Karlén-Gustafsson berättar att det förutom de 15 ensamkommande flyktingbarnen också fanns andra boende i fastigheten, bland annat personer med speciella behov. 

Brand på Skoghall

– Vi har löst alla boenden tillfälligt, men vi tror att de ska kunna bo kvar där till sommarens slut.

Den del av byggnaden som inte var HVB-hem drabbades inte lika hårt av branden, men de boende evakuerades och nu väntar sanering av byggnaden. Förhoppningen är att de ska kunna flytta tillbaka i framtiden.

Insamling för de drabbade

De som bodde på HVB-hemmet blev av med alla sina ägodelar under nattens brand, och det har startats en insamling på privat initiativ i Tingvallagymnasiet i Karlstad för den som vill skänka kläder och saker till de drabbade. Även Hammarö kommun ser över möjligheterna att starta en insamling.

– Vi försöker få en övergripande koll på vilka saker som behövs till de boende, säger Elin Karlén-Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand på Skoghall

Mer i ämnet