Politikerna i socialnämnden har nu gett förvaltningen i uppdrag att föreslå hur man kan lösa situationen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Stora problem med vårdbemanningen i Torsby i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Torsby kommun har stora svårigheter att lösa bemanningen inom äldre- och handikappomsorgen i sommar.

Socialförvaltningen meddelar att av 120 vikariat inom äldre- och handikappomsorgen, så finns hittills bara ett 60-tal sökande.

– Vi är i en akut situation när det gäller bemanningen Den som önskar ett meningsfullt jobb där man kan göra skillnad för människor, har goda chanser att få jobb, skriver socialchef Ulla-Lena Larsson, socialchef, i ett pressmeddelande.

Göra om verksamheten

Politikerna i socialnämnden har nu gett förvaltningen i uppdrag att föreslå hur man kan lösa situationen.

Ett av förslagen som håller på att utredas är att göra om verksamheten vid det särskilda boendet Finnskogahemmet till ett biståndsbedömt trygghetsboende, där insatser sker med hjälp av hemtjänst.

Om förändringen blir aktuell, kommer de personer som idag bor på Finnskogahemmet eller som inom den närmaste tiden beviljas särskilt boende, att erbjudas någon av de lediga särskilda boendeplatser som finns på övriga boenden i Torsby kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.