Berörda i området Lillåsen om hur det varit att leva nära den tunga trafiken och vad det betyder att den nu leds om till nygamla vägar. Foto: Kristin Stein/SVT

Storfors: Nu slipper Lillforsborna den tunga trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Efter att behövt stå ut med tung trafik strax utanför stugknuten under närmare 15 års tid slipper nu invånarna i Lillfors i Storfors bekymra sig för de tunga fordonens framfart. 

– Det blir skönt, säger Nils-Erik Eriksson som bor alldeles intill den hårt trafikerade Lillforsvägen.

När den nygamla Kvarnvägen i centrala Storfors invigdes i dag var det inte mer än en 600 meter lång vägsträcka som åter togs i bruk. Men den har betydelse för Storforsborna.

– Vägen togs ur bruk 2007 när rörindustrin behövde mer utrymme, berättar kommunalrådet Hans Jildesten (S).

Storfors

Öppet för trafik igen

När vägen stängdes leddes den tunga trafiken om och kom att gå via Lillforssvägen i bostadsområdet Lillforsen, ett område med såväl villa, som flerfamiljsfastigheter och förskola alldeles intill vägen. Nu har industrins behov av plats minskat och den gamla Kvarnvägen har rustats upp för närmare två miljoner kronor.

Från och med i dag fredag, är den invigd och öppen för trafik igen. I videon ovan berättar berörda i området Lillfors om vad det betyder att den tunga trafiken nu tar nygamla vägar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storfors

Mer i ämnet