Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet hur Elin förbereder sig inför konserten. Foto: Maja Yngve/SVT

Swiftien Elin om sin idol: ”Hon är som en storasyster”

Publicerad

Elin Marcusson från Kristinehamn är ett av alla fans som ska se Taylor Swift när hon uppträder i Friends Arena i helgen. Det blir andra gången hon ser idolens konsert inom loppet av en vecka.

För SVT berättar hon om reaktionerna hon möts av som ”swiftie” och vad världsartisten har betytt för henne genom livet.

25-åriga Elin började lyssna på Taylor Swift i tidiga tonåren. Även om artisten är några år äldre än Elin har hon alltid kunnat relatera till hennes låttexter.

– Det har varit som att läsa någon annans dagbok som man också kände igen sig i. Hon är som en storasyster som berättar historier och som man kan lära sig från, berättar Elin.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Musik som utvecklar

När Elin var yngre fastnade hon för de klassiska radiohitsen som ”Love Story” och ”You belong with me”. I dag dras hon istället till de mer mystiska och poetiska låtarna som från början inte är helt självklara vad de handlar om.

– Jag upplever hennes musik och hennes sätt att beskriva händelser och känslor som personlighetsutvecklande där jag hittar nya ord att uttrycka mig och nya sidor hos mig själv.

”Coolt att leva i samma tid som henne”

Elin betonar också att Taylor Swift är så mycket mer än sin musik. Att hon blivit en förebild i att stå upp för sig själv och bryta sig loss från alla normer som förväntas av kvinnor.

– Hon låter ingen köra över henne. Samtidigt som hon också visar att det är helt normalt att tvivla och att även hon som internationell popstjärna bara vill bli älskad.

Hör mer om Elins relation till Taylor Swift i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet