Geir Hansen genomförde alla tre Klarälvslopp. Foto: SVT

Tävlade i alla grenar

Publicerad

Över 800 deltog under helgens tre Klarälvslopp, men få vågade sig på att pröva alla loppen.

– Det blir långt att köra. Då var det lika bra att köra alla tre på en gång, säger Geir Hansen.

Idag var det dags för Klarälvsloppets sista dag. Först i mål kom Jostein Eidem och Emma Bertilsson. På strax över två timmar lyckades de cykla de nio milen från Uddeholm till museiparken i Karlstad.

– Det var jättebra. Det var väldigt tungt för det gick fort hela vägen. Men det var kämpebra upplägg och så bra stämning, säger Jostan Eidem.

– Jag räknade absolut inte med att vinna, så jag blev väldigt chockad när jag kom i mål. Jag kör tritalon vanligtvis, men då cyklar man inte i en sådan här klunga, säger Emma Bertilsson som blev första kvinna in i mål.

Deltog i alla lopp

Under helgen har loppet lockat till sig såväl cyklister och rullskidsåkare som löpare. Men Geir Hansen från Norge slog på stort och var med under alla tre tävlingar.

– Jag kommer ifrån mittnorge och det blir långt att köra. Då är det lika bra att köra alla tre på en gång, säger Geir Hansen.

Men hur var det att åka alla tre lopp?

– Det var bra. Det var värst på rullskidor igår, men löpning och cykling gick bra, säger Geir Hansen.

Tio minuter efter vinnarna cyklar Ingemar Nyman från Skövde cykelklubb in i museiparken.

– Det var ett snabbt och fint lopp. Helt bilfritt så man behövde inte vara orolig för att bli påkörd. Sen var det hemskt fint, säger Ingemar Nyman.

De marknadsför med att det är väldigt vackert, han du titta på utsikten?

– Nej, det hann jag inte men jag har cyklat här förut några gånger och det är fint, säger Emma Bertilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.