På Thermias fabrik i Arvika tillverkas bland annat bergvärmepumpar Foto: SVT

Thermia i Arvika får ny ägare

Publicerad

Värmepumpstillverkaren Thermia i Arvika har fått det tyska storföretaget Stiebel Eltron som ny ägare. Det kommer innebära en positiv utveckling för Thermia tror Arvikaföretagets vd.

– Det är väldigt positivt. Det som är bra är att vi komplementerar varandra. Det är väldigt lite överlapp när det gäller både produkter och marknadsområde, säger Magnus Glavmo, vd på Thermia i Arvika.

Thermia i Arvika utvecklar och producerar värmepumpar. Framförallt är man specialiserad på berg- och jordvärmepumpar och det är framförallt på den nordiska marknaden som man i dagsläget är starka. 

Stiebel Eltron som är en tyskägd familjekoncern med 3100 anställda sysslar främst med tillverkning av ventilationsutrustning, varmvattenberedare och värmepumpar och är starka på marknaden i framförallt Tyskland, Österrike och Schweiz.

– Tillsammans täcker vi en väldigt stor del av Europa och får nu en bred och mer konkurrenskraftig produktportfölj, säger Magnus Glavmo.

Thermia har idag 210 anställda i Arvika. Till en början kommer produktionen löpa på som vanligt men förhoppningen att ägarbytet kommer innebära tillväxt.

– I och med det här får våra kunder chans att få nya produkter och vi kan nå ut med våra produkter i Europa, säger Magnus Glavmo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer