Timo Räisänen gör vaggvisa till studenter Foto: SVT/TT

Timo Räisänen gör vaggvisa till studenter

Ungefär hälften av alla studenter vid Karlstad univeristet har ibland problem med att sova. För att hjälpa studenterna bad universitetet musikern Timo Räisänen att göra en vaggvisa av sin låt ”Fear No Darkness, Promised Child”.

När Karlstads universitet frågade sina studenter om de ibland har sömnsvårigheter svarade fler än hälften ja. Nu kommer sömnmedicinen till studenterna. Timo Räisänen har nämligen gjort en vaggvisa speciellt för studenterna.

– När vi frågade Timo gillade han genast idén, både tanken på att hjälpa studenterna och att göra en vaggvisa av sin låt. Det märks verkligen på resultatet. Han har inte sparat på krutet, låten är inspelad med hans ordinarie musiker och delar av Göteborgs Symfoniker, så det är en mäktig version. Jag är enormt stolt över vår delaktighet och möjligheten att presentera den på det här viset, säger Malin Åhs, kommunikatör.

Läs mer: Timo Räisänen: ”Det passade helt perfekt”

Annika Norell Clarke är doktor i psykologi och forskar på sömn, hon menar att när det kommer till sömn spelare vanor stor roll.

– Oftast har man vanor som inte är helt optimala, säger hon. Det kan handla om vad man gör på kvällen om man ägnar sig åt aktiviteter som piggar upp hjärnan eller kroppen. Som att träna sent, plugga sent eller chatta med kompisar.

Bryr sig om studenterna

– Självklart är det ett sätt att skapa uppmärksamhet och intresse för Karlstads universitet, men det finns också mycket allvar i frågeställningen. Sömnen är viktig för både studier och hälsa. Genom Drömlåten vill vi visa att vi bryr oss om våra studenter och vill att de ska lyckas, säger Arvid Dahlgren, kommunikationschef på Karlstads universitet.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer