Foto: TT

Tjänsteman utreds för mutbrott

Uppdaterad
Publicerad

Kils kommun köpte tösalt för cirka 130 kronor kilot, från ett svartlistat företag. Nu utreds händelsen av Riksenheten mot korruption.

– Jag har inlett en förundersökning gällande trolöshet mot huvudman och tagande av muta, säger Katarina Stenström Ros, åklagare vid Riksenheten mot korruption.

Ärendet hanteras nu på nationell nivå, av den speciella åklagarenheten och även av en särskild polisenhet.

– Jag har gett direktiv till polisen vid den nationella korruptionsgruppen att samla in all information i ärendet. Just nu kan jag inte säga så mycket mer, säger Katarina Stenström Ros.

Tjänstemannen polisanmäld

Det var efter att Kils kommun polisanmält den tidigare anställde, som när köpen uppdagades valde att avgå, som Riksenheten mot korruption valde att inleda en förundersökning.

– Vi har hört att det förekommit mutor till tjänstemän i andra kommuner. Därför låter vi nu polisen utreda om så skett även i Kil, sa Jan Westerberg, teknisk chef på Kils kommun, till SVT Nyheter Värmland då.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varningslistat företag

Mer i ämnet