Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Trafikverkets Peter Thörn berätta i klippet hur man går vidare för att göra verklighet av gång- och cykelbanorna. Foto: Maria Haglund/SVT

Trafikverket om byggförseningen i Ambjörby: ”Inte så lätt som vi trodde”

Publicerad

Vägverket och Torsby kommun kom överens om finansieringen av en gång- och cykelväg och bygget skulle varit klart våren 2022. Men det tog betydligt längre tid än väntat att kontakta samtliga berörda personer i vägsamfälligheten, som måste godkänna planerna.

– Det är ett par-tre stycken vi inte får tag i och nu tittar vi på om vi kan lösa det här ändå, säger Peter Thörn, åtgärdsplanerare vid Trafikverket.

Trafikverket och Torsby kommun hade tänkt en enkel smidig lösning, finansiering var klar och entreprenör fanns på plats. Man skulle tillämpa frivillig vägrätt och få godkänt från de berörda i vägsamfälligheten.

– Skulle vi gå fram som på ett vanligt vägbygge med en vägplan så kostar en sådan plan åtminstone sex miljoner kronor, då har vi inga pengar kvar att bygga för sen, säger Peter Thörn.

Han håller med om att Ambjörby måste få en säkrare trafiksäkerhet för de boende.

Hör Trafikverkets Peter Thörn berätta i klippet hur man nu tänker gå vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer