Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera boende i Ambjörby får möta fortkörarna till fots. Hör vad de tycker om förseningen av gång-och cykelvägen i klippet. Foto: Maria Haglund/SVT

Gång- och cykelväg dröjer i Ambjörby – boende trängs med fortkörare

Publicerad

De boende i Ambjörby kommer få trängas med fjälltrafiken ännu en vinter på 62:an. Trafikverket har ännu inte börjat bygga den gång- och cykelväg som skulle stått klar i våras. Orsaken är att man inte lyckats hitta samtliga berörda personer i vägsamfälligheten.

– Vi hoppas inte det händer en olycka, säger Torbjörn Nilsson i Nordvärmlands FF.

När fjällturisterna gasar på genom byn samtidigt som snövallarna är höga är det svårt att att sig fram till fots.

Trafikverket och Torsby kommun kom överens om att bygga en gång- och cykelväg. Men med över 60 berörda personer i vägsamfälligheten som ska tillfrågas har bygget försenats. Man får helt enkelt inte tag i alla personer.

– Det är så jobbigt när man försöker och försöker. När det kommer till olika beslut så tar det sån tid, då hinner glöden att falna, säger Doris Sundholm, boende i Ambjörby.

De boende efterfrågar gång- och cykelväg åt båda hållen från butiken. Men enligt ritningarna ska en befintlig mindre väg krokas ihop med 220 meter nybyggd gång-och cykelväg. Söderut längs med 62:an gör Trafikverket ingenting.

Hör vad flera boende i Ambjörby tycker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.