Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Amanda Thorell berätta om hur ökningen av gästnätter påverkar Sommarviks camping och vilka förhoppningar de har inför 2023. Foto: Niclas Brunell/SVT

Stark återhämtning för turismen i Värmland

Publicerad

Antalet gästnätter ökade med 41 procent i Värmland 2022 jämfört med 2021. Det visar siffror från SCB:s preliminära statistik. Ökningen av gästnätterna är den näst största bland alla regioner i Sverige, bara Stockholm har haft en kraftigare uppgång.

Totalt tillbringade turister 2,6 miljoner nätter på boenden som campingar, stugor och hotell i Värmland 2022. På Sommarviks camping i Årjäng märktes uppgången på flera sätt, bland annat genom att de internationella gästerna kom tillbaka.

– Det slog våra förväntningar och nu är vi tillbaka på samma nivåer som innan pandemin, säger platschefen Amanda Thorell. 

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.