Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två kvinnor fick föras till sjukhus i samband med krocken. Foto: Håkan Wikström/SVT

Två fordon i krock vid Edsvalla – två personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två fordon har krockat på väg 695 vid Edsvalla. Enligt SOS Alarm rör det sig om en frontalkrock och det ska vara två personer som är inblandade i krocken.

Enligt polisens uppgifter är det två kvinnor som är drabbade i krocken, båda var förare i fordonen och fick transporteras till sjukhus. Båda kvinnorna var vid medvetande när de lämnade med ambulans.

– Jag kan inte svara på hur allvarligt skadade de är, säger Thomas Degeryd, räddningsledare på plats.

Ett av fordonen blockerade ena körfältet innan det kunde flyttas åt sidan. Vid 16.30-tiden var det åter full framkomlighet på platsen.

Flera incidenter under måndagen

Under måndagen har polis och räddningstjänst fått åka ut till flera trafikolyckor i länet.

Grums – Under måndagseftermiddagen inkom ett larm om en trafikolycka på E18 i närheten av Grums. Det var tre personbilar inblandade i olyckan och sju personer totalt. Ingen av de drabbade personerna behövde föras till sjukhus. Initialt stängdes vägen av i båda riktningar. Vid 14.15 meddelade Trafikverket att trafiken skulle rulla på växelvis.

Karlstad – Vid 15-tiden började en bil brinna på E18 vid Borgmästarbron i Karlstad. Bilen började brinna under huven och bärgades från platsen. Det var begränsad framkomlighet på vägen tills strax efter 16 då det rullade på som vanligt.

Vålberg – Ett fordon började brinna på väg 695 mellan Vålbergs industriområde och Edsvalla. Ett körfält blockerades och trafiken gick växelvis på sträckan. Efter en timme var räddningstjänsten klara på platsen och det var åter full framkomlighet på vägen.

Polisens presstalesperson Mats Öhman vädjar trafikanter att tänka sig för ute i trafiken.

– Håll avstånd och dra ner farten om det regnar så man inte får vattenplaning. Även om det kan bli olyckor även när man inte kör jättefort så är det farten som dödar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.