Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jörg Pareigis är lektor och ansvarig för den universitetspedagogiska enheten på KAU. Han berättar hur lärare kan dra nytta av den AI-styrda chattroboten. Foto: SVT

Universitetslektorn vill se AI-chatten användas i undervisningen

Publicerad

På Karlstads universitet får lärarna gå seminarier i hur de kan använda sig av den omtalade AI-chattroboten Chat GPT i sin undervisning, och hur de kan få studenterna att integrera AI-teknologin i sina studier på ett bra sätt.

Jörg Pareigis är lektor och ansvarig för den universitetspedagogiska enheten på KAU och han håller i workshops för lärarna om den senaste AI-tekniken. Han ser chattroboten som en omvälvande förändring inom universitetsvärlden.

– Vi lär oss fortfarande själva. Chattroboten lanserades 30 november förra året, det är jättenytt, så vi experimenterar och testar, säger han.

Stort intresse

Intresset från lärarkåren på universitetet är stort, berättar Jörg Pareigis. Men det finns saker att tänka på om man använder AI-verktyget i undervisning eller studier.

– Det kan vara faktafel och det måste vi träna våra studenter i och ha i beaktande när vi själva använder verktyget. Det är som med alla verktyg, det kan användas i positiva och negativa syften.

I klippet visar han hur chattroboten kan användas i undervisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.