Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Eva Persson berätta om hur tufft maken Per-Olofs vaccination blev. Enligt Peter Nylander, verksamhetschef för hälso- och sjukvården i Karlstad, beror de långa väntetiderna på personalbrist. Hör honom berätta i klippet. Foto: SVT

Kritik mot hemvården: Långa väntetider för vaccination av äldre i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Vaccinationen mot covid-19 pågår för fullt i Karlstad kommun. Men nu kommer kritik från patienter i hemvården som menar att väntetiderna är för långa och informationen brister när det gäller vaccinering i hemmet. 

Per-Olof Persson är 79 år gammal, multisjuk och använder rullator. Precis som många äldre fick han därför i våras sin vaccinspruta av hemvården hemma i lägenheten.

Nu måste han istället själv ta sig in till vaccinationsmottagningen för att få den tredje dosen.

– Sprutorna gick ju jättebra när vi kom till platsen och personalen var underbar. Men Per-Olof skulle aldrig ha åkt dit för han var ju helt slut efter det här, säger hans fru Ewa Persson och fortsätter:

– Att ta sig dit med egen bil, med rullator, inte hitta en rullstol på plats och sedan ta sig tillbaka igen.

Enligt Peter Nylander, verksamhetschef för hälso- och sjukvården i Karlstad, beror de långa väntetiderna på personalbrist – hör honom berätta i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet