Degerfors IF gör sitt bästa för att hinna täcka och sanera klottret till kvällens match. Se skadegörelsen i klippet. Foto: SVT

Vandalisering på Stora Valla inför heta derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors IF vaknade upp till en otrevlig överraskning på tisdagen.

En omfattande vandalisering av Stora Valla, i form av klotter, satte igång ett intensivt saneringsarbete inför kvällens heta derby mot Örebro SK.

– Det här har inget med fotboll att göra, säger Degerfors klubbchef Suzanne Hällström.

Skadegörelsen tycks ha utförts av rivaliserande supportrar då man bland annat kunde läsa Örebro SK och Ultras Örebro på det som klottrats både inne på och utanför Stora Valla.

På tisdagskvällen möts Degerfors IF och Örebro SK i det första allsvenska derbyt på 24 år och stämningen har piskats upp bland supportrarna under veckan, innan det nu togs ett steg längre.

Degerfors IF

– Det är inga vanliga supportrar till Örebro som har gjort detta, säger Suzanne Hällström.

Degerfors IF kraftsamlade med hjälp av pensionärspoolen, supportergruppen Vulkanerna och sponsorer under tisdagsförmiddagen för att täcka över och tvätta bort klottret.

Se klottret och hör mer från klubbchefen i videon här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet