Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christina Olsson och Annelie Ulfvenstierna har skickat en hälsning till regionens styre apropå anställningsstoppet. Se mer i klippet. Foto: Maria Haglund/SVT

Vårdpersonalens önskan efter beslut om anställningsstopp

Uppdaterad
Publicerad

På vårdavdelning 76 och 79 på Arvika sjukhus är känslorna blandade efter regionstyrelsens beslut om ett generellt anställningsstopp med anledning av det ekonomiska läget. Och några undersköterskor skickar en hälsning till de styrande i regionen:

– Kom gärna hit och se hur vi har det, säger undersköterskorna Christina Olsson och Annelie Ulfvenstierna.

En del av personalen har, när SVT besöker sjukhuset i Arvika på onsdagen, inte hört om regionstyrelsens beslut om ett anställningsstopp. Andra är oroliga och några avvaktande.

Beslutet ska presenteras i en plan av regiondirektör Peter Bäckstrand den 19 december, men redan pekar det mot att naturliga personalavgångar inte kommer ersättas fullt ut.

– Det blir inte bra, säger Christina Olsson, som jobbar på vårdavdelningen 76.

Undersköterskorna om arbetssituationen på Arvika sjukhus

Både hon och kollegan Annelie Ulfvenstierna tycker att verksamheterna på deras avdelningar just nu fungerar trots att det är tufft.

– Vi sliter, men på nåt sätt knölar vi ihop det. Men det är tajt, säger Annelie Ulfvenstierna, undersköterska på avdelning 79.

Hör undersköterskornas reaktioner på beslutet i klippet och vad de efterfrågar från regionledningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.