Linn Persson och NIklas Edin har viktiga tävlingar under dagen Foto: TT/Andreas Hillergren/Jonas Ekströmer

Värmländsk dag i Pyeongchang

Uppdaterad
Publicerad

Vid 12-tiden gäller det att hålla koll på OS om man är värmlänning. Då åker Mona Brorsson och Linn Persson stafett samtidigt som lag Edin spelar semifinal i curlingturneringen.

Än så länge har det inte blivit några värmländska medaljer i OS. Men idag finns chansen att säkra två stycken – samtidigt. Klockan 12:05 spelar Niklas Edin och hans lag curlingsemifinal mot Schweiz. En seger där skulle innebära att det som sämst blir silver.

Lag Edin har imponerat stort under gruppspelet och tagit sju segrar av nio möjliga. Men en av två förluster kom mot torsdagens motståndare Schweiz.

Värmlänningarna i OS 2018

”Jättenervöst, det är det inför alla tävlingar”

12:15, samtidigt som curlingen pågår, börjar damernas skidskyttestafett. Där går Linn Persson ut på förstasträckan följd av Mona Brorsson på den andra. Två gånger under säsongen har Sverige stått på pallen i stafett i Världscupen.

Linn Perssons mamma Berit har samlat familjen för att följa loppet i hemmet.

– Det är jättenervöst, det är det inför alla tävlingar. Det blir värre och värre ju högre nivå det blir, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmlänningarna i OS 2018

Mer i ämnet