Stora delar av Göteborg utan vatten Foto: TT

Vattenläcka i Hagfors

Publicerad

En trasig vattenledning skapar problem i Hagfors i områden kring Dalen och Geijersholm.

– Det var när man skulle göra en reparation av en ventil i en fastighet, som ledningen började läcka, säger Anders Lundberg, VA-samordnare vid Hagfors kommun.

Det kan enligt kommunen vara dåligt tryck i ledningarna eller saknas vatten helt.

Oklart hur länge

Vid 21-tiden på onsdagen meddelar kommunen på man håller på att tömma gropen med vatten för att kunna laga ledningen. Men än vet man inte när läckan kan vara åtgärdad eller när de boende i områdena kan få tillbaka vattnet.

Vatten att hämta

Vattenläckan var på torsdagsmorgonen ännu inte åtgärdad, kommunen meddelade vid halvett-tiden, natten mot torsdag, att man blev tvungen att avbryta arbetet.

Det här medför att de drabbade hushållen kommer att vara utan vatten även nu på morgonen. Men fram till att läckan är åtgärdad kan de drabbade hushållen hämta vatten på Älvstrandens bildningscentrum, de öppnar klockan 07.00. Från klockan åtta har kommunen en bil med vattentank som cirkulerar i Geijersholm.

Det finns ännu ingen prognos när läckan ska vara åtgärdad, för senaste nytt se kommunens hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer