Foto: Marcus Larsson

Vattenläcka i Kristinehamn – Nya Kyrkogatan avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

Nya Kyrkogatan i centrala Kristinehamn spärrades av på lördagen efter att en vattenledning gått sönder och vägen svämmats över.

Läckan upptod vid 15-tiden på lördagen.

– Det var en person som ringde SOS och meddelade att det kom vatten ur backen och att asfalten hade rest sig för att det var så mycket vatten under. Vi åkte dit och stängde av vägen, men det var i princip det vi kunde göra, sedan fick kommunen ta över, säger Roger Liderfors, styrkeledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Vad var det som hade hänt?

– Troligtvis var det en grov vattenledning som hade gått sönder, för det var ju ganska mycket vatten som kom upp.

Hushåll kan bli utan vatten

Christer Johansson, driftchef på Kristinehamns kommun, berättar för NWT att kommunen jobbar med att lokalisera vattenläckan.

– Det är något rör i backen som har gått av och det vi vet är att det rör sig om dricksvatten. Nu måste vi lokalisera vad exakt som har hänt och hur många hushåll som blir av med vatten. Förmodligen kommer vi att få börja gräva för att ta reda på felet, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.