Nyhetsflödet under veckan har bland annat handlar om Edas kommunalråd Johanna Söderberg, olyckan där en femåring dog i Hagfors och EM-resenären Anders Lenard. Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Kritik efter dödsfall, kommunstrid och fotbolls-EM

Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

Veckan har präglats mycket av det tragiska dödsfallet i Hagfors där en femåring hittades drunknad i Uvån efter att ha avvikit från ett HVB-hem. Efteråt har skarp kritik riktats mot hemmet som tidigare har granskats av SVT Nyheter Värmland.

HVB-hemmet i Hagfors om döde femåringen: ”En mardröm”

Vi har även rapporterat mycket om situationen inom Eda kommun där bland annat personalchefen fick sluta tvärt i vintras och det infekterade efterspelet som följt.

Fortfarande inga besked varför personalchefen i Eda fick gå

Fotbolls-EM har pågått i en vecka och Sverige har hunnit spela två matcher hittills. Det är inte lika mycket svenska supportrar på plats som vanligt – men det finns värmlänningar på plats i S:t Petersburg både för att jobba och titta på de svenska matcherna i Ryssland.

Värmländsk polis supportar svenska supporters i Sankt Petersburg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.