Nya problem för Vindpark Vänern

Uppdaterad
Publicerad

Vindpark Vänern har drabbats av nya problem. Ett skadat huvudlager gör att ett av vindkraftverken står still och en reparation dröjer.

I samband med att skadan upptäcktes gick man också igenom samtliga vindkraftverk, men de ska enligt Karlstad kommun ha varit intakta. Det skadade vindkraftverket har installerats och tidigare renoverats i samband med att man bytte växellåda förra sommaren. Garantitiden gäller fortfarande och felet har reklamerats.

Men en reparation kan inte göras förrän först nästa år. Anledningen till det är att man ska analysera vindparkens tekniska status och ekonomiska förutsättningar.

Kontrollbalansräkningen för Vindpark Vänern visar att bolaget har ett negativt eget kapital på 14,1 miljoner kronor. Den 26 november håller bolaget sin andra kontrollstämma. Innan dess ska ägarna Karlstad och Hammarö kommuner ha skjutit till det kapital som behövs för att möjliggöra fortsatt verksamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer