Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra Daniel Edsbagge, åklagare i fallet, berätta om vilken bevisning man har säkrat som binder 16-åringen till brottet. Foto: TT/Pressbild

16-åring i Dals-Ed åtalas för sexualbrott

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke i Dals-Ed åtalas för grov våldtäkt på en äldre kvinna i juli tidigare i år. Pojken åtalas också för sexuellt ofredande mot en annan kvinna.

16-åringen häktades inledningsvis men överlämnades efter ett par dagar till övervakning i ett så kallat SiS-boende enligt lagen om vård av unga.

De båda händelserna skedde den 21 juli i år. Den 16-åriga pojken ska ha tagit sig in i den ena kvinnans bostad där hon först blivit överfallen och sedan våldtagen. I samband med detta ska kvinnan ha ramlat och skadat ryggen vid överfallet.

Stark bevisning

Målsägande i de aktuella fallen är inte släkt eller bekanta med varandra.

– Förutom muntlig bevisning finns även stark teknisk bevisning i form av dna som binder den tilltalade till gärningen, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge i ett pressmeddelande.

Den åtalade nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.