Foto: TT

200 personer ska topsas i mordutredning

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ingen misstänkt för mordet i ett motionsspår i Ulricehamn för en dryg månad sedan. Polisen går nu vidare med att kalla 200 personer via sms som ska topsas och förhöras.

– Det här är ett första steg vi tar sedan kan det bli ännu fler som ska topsas, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst.

På kvällen tisdagen den 24 oktober hittades en kvinna i 60-årsåldern död i anslutning till ett motionsspår i Ulricehamn. Senare samma vecka anhölls en man skäligen misstänkt för mord. Måndagen 30 oktober släpptes han på fri fot även om han fortfarande var misstänkt. I mitten på november var misstankarna mot mannen helt avskrivna och polisen tillbaka på ruta ett i mordärendet.

LÄS MER: Misstänkt för mordet i Ulricehamn avskrivs

Mordet i Ulricehamn

För att komma vidare i utredningen har polisen nu kallat 200 personer via sms som ska topsas och förhöras. I sms:et som gick ut under måndagsmorgonen skriver polisen att: ”De som har fått polisens sms är inte misstänkta för något brott” och att man ”arbetar brett för att komma i kontakt med intressanta personer”.

– De flesta personer bor och vistas i Ulricehamn och de kan ha uppgifter som vi inte vet om, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen rergion Väst.

Samtliga personer som kallas kommer få lämna ett salivprov för dna-analys och kommer bara användas i Ulricehamns utredning.

Olika kriterier

På frågan hur man har kommit fram till just de här 200 personer vill man inte gå in på.

– Det finns olika kriterier bland annat geografiskt men vi har också haft gärningsmannaprofilgruppens arbete som har vägts in, säger Nyman.

Förhören kommer att hållas i Ulricehamn och polisen vädjar till allmänheten om förstålse.

– Vi kommer ta en liten tid av deras vardagsliv men jag tror också att alla vill att det här ska lösas, säger Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ulricehamn

Mer i ämnet