Foto: TT

Misstänkt för mordet i Ulricehamn avskrivs

Uppdaterad
Publicerad

Den man som tidigare varit skäligen misstänkt för mordet på en kvinna i Ulricehamn är nu avskriven från brottsmisstankarna. Under två veckor har han alltså både anhållits och avskrivits som misstänkt för två olika mord i landet.

På kvällen tisdagen den 24 oktober hittades en kvinna i 60-årsåldern död i anslutning till ett motionsspår i Ulricehamn. Senare samma vecka anhölls en man skäligen misstänkt för mord. Måndagen 30 oktober släpptes han på fri fot även om han fortfarande var misstänkt. Nu avskrivs misstankarna mot honom helt, vilket P4 Sjuhärad berättade först.

LÄS MER: Mordet i Ulricehamn – detta har hänt

Mordet i Ulricehamn

– Bevisningen är nu sådan att det inte längre finns skäl att han ska vara misstänkt. Den skäliga misstanken som fanns har försvagats gradvis under utredningen. Ju mer information vi fått desto mer har den försvagats. Idag när vi såg igenom det material vi samlat in kunde vi konstatera att det inte längre finns skäl att han ska vara misstänkt i ärendet, säger John Nilsson, biträdande förundersökningsledare till SVT Nyheter Väst.

Har ni något annat spår att gå på i utredningen?

– Ja, vi har inte på något sätt kommit till vägens ände. Vi har väldigt mycket material kvar att analysera. Vi väntar också på en del provsvar från Nationellt forensiskt centrum, NFC.

Ingen misstänkt

I nuläget finns ingen annan misstänkt för mordet men John Nilsson menar att det fortfarande finns hopp om att hitta en gärningsman.

– Det är alltid svårt att uttala sig om men det klart att vi har ett hopp och en tro att vi ska lyckas. Det som känns bra är att vi fortfarande har mycket material att titta på. Vi står inte och stampar och det känns bra.

Tidigare misstänkt för ytterligare ett mord

Samma man som nu avskrivits som misstänkt för mordet i Ulricehamn har tidigare varit misstänkt för ytterligare ett mord på en kvinna i Jämtland enligt uppgifter till tidningen BT. Kvinnan hittades död tisdagen den 7 november och mannen anhölls kort därefter. Fredagen den 10 november beslutade åklagaren att mannen skulle avskrivas från mordet.

– Genom förhör, teknisk undersökning och obduktion visar att andra orsaker än mord eller dråp är sannolikt. Han har avförts från utredningen, sa åklagaren Eva-Lena Rimér till SVT då.

Inom loppet av två veckor har alltså mannen både anhållits och avskrivits som misstänkt för två mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ulricehamn

Mer i ämnet