40-tal ungdomar i bråk i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tre fick föras till sjukhus efter större bråk i centrala Göteborg. Mellan 30 och 40 yngre killar drabbade samman. Knivar ska ha använts, uppger flera vittnen för polis.

– Man berättar för oss att man sett knivar användas i slagsmålet. Det ska ha rört sig om mellan 30 och 40 personer, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Det är oklart hur gamla de inblandade är. Polis kan dock bekräfta att en av de skadade inte är äldre än 14 år.

Gatubarn

Tre till sjukhus

– En har förts till Östra sjukhuset och en annan ung man till Sahlgrenska, säger Gustafsson.

Vet ni om de blivit knivskurna?

– Jag har ingen uppgift om det, men omständigheterna talar för att så kan vara fallet, säger Stefan Gustafsson.

Ytterligare en till sjukhus

Vid 18:20 gick polisen ut med en uppdatering om att ytterligare en ung man fått föras till sjukhus. Det finns inga säkra uppgifter om skadeläget för någon av de avförda.

Ett område plågat av oroligheter

Foto: SVT

Läs mer: Fortsatt otryggt i Nordstan

Sammandrabbningen ägde rum vid Lilla bommen som ligger intill köpcentret Nordstan i centrala Göteborg. Ett område som sedan länge dragits med problem kopplat till grupper av ungdomar som ägnar sig åt bland annat våldsamheter och droger.

Gatubarn – svårt att nå fram

Polis kunde på måndagskvällen inte ge några detaljuppgifter om vad som föranledde bråket. Stefan Gustafsson säger dock att platsen, samt åldrarna på de inblandade, inte kom som någon större överraskning.

– Det är ju tyvärr så att det här är en grupp yngre människor som håller till i det här området. Det är en grupp som är svår för oss att nå fram till, säger han.

Läs mer: Ayoub, 16: ”Jag klarar livet själv”

Vid 19:30 fanns inga uppgifter om gripanden eller om polis identifierat någon misstänkt.

– Nej i det här läget är det svårt för oss att avgöra vem som kan vara målsägande och vem som är gärningsmän.

– Som jag sa har vi svårt att ha en dialog med den här gruppen eftersom de verkligen inte vill prata med oss, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gatubarn

Mer i ämnet