77-åring erkänner dödsskjutning i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Den 77-årige man som suttit anhållen för ett misstänkt mord på Sjöbo i Borås har nu erkänt att han dödade offret. Under måndagen har mannen häktats.

Det var i fredags kväll vid 21-tiden som polisen larmades till en bostad på Sjöbo på grund av skottlossning. På platsen hittades en skadad man i 55-årsåldern som fördes till sjukhus, men som senare avled av sina skador.

Under natten mot lördagen anhölls en 77-årig man, som när polisen kom hade avvikit från bostaden, men som återvände senare under kvällen.

”Väldigt ledsen”

Även om han erkänner att han berövat offret, en man i 55-årsåldern, livet så har han inte uppgett hur han ställer sig till brottsmisstanken, rapporterar P4 Sjuhärad och Borås Tidning.

Männen var bekanta med varandra. Dödsskjutningen ska ha ägt rum inne i en bostad, men ingen av männen bodde där, enligt åklagare Olof Sahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.