Det var på Långströmsgatan på Hisingen som två personer blev påkörda. Ett till synes helt vanligt bostadsområde. Foto: Alva Karlsson/SVT

Åklagaren behöver mer utredningstid efter misstänkta bilmordet på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Hediye Kurt vill ha längre tid på sig att utreda det misstänkta mordet på Hisingen den 30 juli i år och kommer begära åtalsförlängning. Två bröder är häktade, misstänkta för att ha kört ihjäl sin mamma med bil och skadat en annan person allvarligt.

Bröderna är misstänkta för mord och försök till mord och häktades den 3 augusti. Enligt åklagaren ska de medvetet ha kört på sin mamma och en annan man, båda i 40-årsåldern, när de gick längs en bilväg på Hisingen. De båda fördes till sjukhus men mammans liv gick inte att rädda.

Två andra personer är misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

Bilmordet på Hisingen

Omfattande utredning

Så här skriver kammaråklagare Hediye Kurt, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

– Det är en omfattande utredning och vi kommer inte att vara klara den 17 augusti. Jag kommer därför att begära åtalsförlängning den dagen, säger kammaråklagare Hediye Kurt som leder förundersökningen

Åklagare har tidigare bekräftat att det finns misstankar om hedersmotiv, och att det finns en familjerelation mellan de inblandade.

I klippet nedan hör du vad åklagaren tidigare sagt om fallet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar åklagare Hedie Kurt om bevisläget och häktningen. Foto: Alva Karlsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilmordet på Hisingen

Mer i ämnet