Magnus Hedenberg, advokat till ägaren för Angered care. Foto: SVT

Advokat till ägaren av Angered care: Han förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

En av åtalspunkterna i åtalet mot den numer stängda vårdscentralen Angered Care handlar om att ägaren ska ha fört ut uppemot 28 miljoner kronor utomlands. Men enligt ägarens advokat finns pengarna kvar och skulder kommer regleras.

På måndagen väckte åklagaren åtal mot ägaren till den numer stängda vårdcentralen Angered Care. Ägaren misstänks för grov oredlighet mot borgenär och grovt bokföringsbrott. Ytterligare två personer åtalas också i den stora härvan.

– Vi tycker att omständigheterna inte har presenterats på ett på ett rent rättvisande sätt, vare sig på ekobrottsmyndigheten eller i media. Det har blivit en större historia än vad som är motiverat av omständigheterna, säger Magnus Hedenberg, advokat till den tidigare ägaren av Angered care.

Har inte försvunnit

Enligt advokaten finns alla pengar som förts utomlands kvar.

– Pengarna har inte försvunnit, och han ska betala sina räkningar och skulder som han anser vara berättigade så småningom. Hur det ska gå till i praktiken kan jag inte gå in på men pengarna finns kvar, säger han.

– Det är inte otillåtet flytta pengar från sitt bolag nån annanstans. Det fanns vinstmedel i de här bolagen och han hade rätt att förfoga över dem.

Skulle investeras

Magnus Hedenberg säger att den överföring som gjordes 2016 godkänts av en revisor och att de 17 miljoner som överförts utomlands 2017 också borde godkännas på liknande sätt.

– Han gjorde en liknande överföring 2016 som granskats av revisorn, ingen skugga faller på honom för de överföringarna. Sedan gjorde han en likadan liknande betalning 2017, och han anser att den är lika korrekt.

Magnus Hedenberg vill inte gå in på vad pengarna som förts utomlands skulle gå till men säger att det handlade om en investeringsmöjlighet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Angered Care

Mer i ämnet